KOJE VjEŽBE ZA STOMAK SU NAJEFEKTNIJE?

Prije svega treba napomenuti da se trbušnjaci grade u kuhinji, ali, naravno postoje vježbe koje dosta mogu doprinijeti rezultatima. Ako pazite na ishranu neće vam biti teško da pomoću ovih vježbi dođete do stomaka iz snova, ako pak ne pazite šta jedete rezultati naravno mogu doći ali je put do njih mnogo duži.

Trbušnjaci

Naravno osnovne vježbe za trbušnjake su trbušnjaci. Ako želite zategnuti stomak ne možete izostaviti ove vježbe. Često se postavlja pitanje koje trbušnjake raditi, odnosno koji nose najbolji efekat.
Iako postoji mnogo varijanti ove vježbe najosnovnija vrsta je najbolja. Zakačite noge i jednostavno se polako podižite i spuštajte. Da bi povećali efekat ove vježbe nemojte se podizati skroz, neka to bude malo manje od 90 stepeni, odnosno ne dozvolite da se stomačni mišići skroz opuste kada se podižete. Još jedna varijacija koja će pomoći bolje rezultate jeste da se podižete brzo, a spuštate polako.

Druga vježba po efektnosti za stomačne mišiće jeste suprotna od prve. Zakačite ruke i podižite noge do ugla od 90 stepeni, a kada ih spuštate trudite se da idu što niže ali da ne dotaknu pod. Takođe pazite da noge spuštate polako kako bi pojačali efekat.

Treća jako efektivna vježba za trbušne mišiće jesu kružni pokreti stomaka. Noge zakačite i okrećite stomačni deo tela lijevo desno što više možete. Glava bi trebalo da bude fiksirana koliko god je to moguće. Da bi vježba dala bolje rezultate možete držati teg od 5-10kg. Kombinujte brze i spore okrete.

Preskakanje vijače

Ova vježba će znatno uticati na sagorijevanje sala oko vašeg stomaka. Ako vam ne ide počnite polako pa se trudite da vremenom dostignete što veći broj ponavljanja za što kraće vrijeme, a opet da izdržite što duže bez pauze.

Trčanje

U mjestu, na traci, brzo, polako, uzbrdo, nizbrdo, kako god i gdje god, trčanje je nezamijenjiva vježba za skidanje sala. Jednostavno sami odaberite kako, gdje i koliko ćete trčati ali ako želite da izdefinišete stomačne mišiće obavezno uvrstite trkačke treninge u svoj raspored.


PRIJAVI SE ZA PROBNI TRENING +382 68 40 20 30

Radno vrijeme

08:00h - 23:00h


NEDELJOM NE RADIMO


Adresa

Žrtava fašizma, BB

Budva, Montenegro

Pozovite nas

+382 68 40 20 30

Odgovorićemo na svako Vaše pitanje, prvi grupni fitness trening je BESPLATAN.

Kontaktirajte nas