Šta su BCAA i kako ih koristiti?

Pitate se šta su BCAA? Objasnićemo vam za šta su dobre i kako da ih koristite pravilno.

 

Vaše tijelo zahtjeva tri aminokiseline razgranatog lanca ili BCAA: leucin, izoleucin, i valin. Leucin obično dobija najviše pažnje zbog svoje sposobnosti da stimuliše rast mišića, ali svaki od njih je pojedinačno važan. Izoleucin pomaže u regulaciji šećera u krvi i stvaranju hemoglobina (proteina koji prenosi kiseonik u vašem tijelu), dok valin djeluje kao blagi stimulans.

 

Uzeti zajedno - i u kombinaciji sa odgovarajućim planom ishrane i treninga - oni mogu biti moćno sredstvo za zdravlje mišića, performansi i oporavka, kaže Pavle Kriegler, razvojni program menadžer Life Time-a u Chanhassen, Minesoti.

 

Tijelo ne može da proizvede BCAA samo, tako da je važno da ih uvrstimo u našu ishranu. Crveno meso, jaja i whey protein su česti izvori BCAA kao i njegovi suplementi.

 

Ako ne konzumirate dovoljno proteina životinjskog porijekla ili ako teško razgrađujete hranu, BCAA kao dodatak može biti od pomoći. Kriegler preporučuje miješanje jedne kašike prijatnog ukusa BCAA u prahu u 200 ml vode i konzumiranje u roku od 30 minuta bilo pre, za vreme ili posle treninga.

PRIJAVI SE ZA PROBNI TRENING +382 68 40 20 30

Radno vrijeme

08:00h - 23:00h


NEDELJOM NE RADIMO


Adresa

Žrtava fašizma, BB

Budva, Montenegro

Pozovite nas

+382 68 40 20 30

Odgovorićemo na svako Vaše pitanje, prvi grupni fitness trening je BESPLATAN.

Kontaktirajte nas