Značaj Whey proteina u gubljenju kilograma

Surutka je kralj što se tiče izgradnje mišića, ali da li ste znali da je takođe vrlo zaslužna za mršavljenje? Saznajte kako vam surutka može pomoći da savladate svoju glad i postignete svoje ciljeve!


Verovatno vam je poznato da whey protein treba da bude vaš prvi izbor proteina kada pokušavate da izgradite mišiće, ali možda ne znate da takođe treba da bude u top listi suplemenata  ako želite da izgubite težinu! Surutka,  brzo absorbujući protein, zapravo posjeduje sastojke koji suzbijaju apetit.


Pokazalo se da ima pozitivan uticaj na hormone gladi u stomaku, na kontrolni centar gladi u mozgu i na nivo glukoze u krvi. Ispostavilo se da je superiorniji u kontekstu mršavljenja u odnosu na Kazein protein koji se oslobađa znatno sporije od whey –a.


Glad je posledica niskog nivoa šećera u krvi. Posle obroka, posebno bogatog ugljenim hidratima nivo glukoze u krvi skoči; Istovremeno i nivo insulina raste kako bi održao glukozu unutar normalnog opsega. Ubrzo nakon toga dolazi i do znatnog pada šećera u krvi, što za posledicu ima pojavu gladi.


Surutka može pomoći da se izbjegnu nagli skokovi i padovi nivoa glukoze time što poslije njenog konzumiranja oslobađa enzime koji održavaju njen normalan nivo i time smanjuje apetit i osjećaj gladi.


PRIJAVI SE ZA PROBNI TRENING +382 68 40 20 30

Radno vrijeme

08:00h - 23:00h


NEDELJOM NE RADIMO


Adresa

Žrtava fašizma, BB

Budva, Montenegro

Pozovite nas

+382 68 40 20 30

Odgovorićemo na svako Vaše pitanje, prvi grupni fitness trening je BESPLATAN.

Kontaktirajte nas